Iroda: +36309426934

0-24 ügyelet: +36302201763

IT hűtés

A nagy teljesítményű szerverek működésük közben jelentős mennyiségű hőt termelnek, így ezek üzembiztos működéséhez elengedhetetlen a megfelelő IT hűtés. Ha nem biztosítunk szellőzést, hőelvezetést vagy hűtést ezen berendezések számára, nemcsak tönkre mehetnek, de rosszabb esetben fontos adatok is elveszhetnek. Szakértő csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik a számítógéptermek, szervertermek, adatközpontok és speciális informatikai környezetek precíziós hűtési és légkondicionálási megoldásainak tervezésében, kivitelezésében, karbantartásában és szervizelésében: kérjen tőlünk ajánlatot!

IT hűtés

A nagy teljesítményű szerverek működésük közben jelentős mennyiségű hőt termelnek, így ezek üzembiztos működéséhez elengedhetetlen a megfelelő IT hűtés. Ha nem biztosítunk szellőzést, hőelvezetést vagy hűtést ezen berendezések számára, nemcsak tönkre mehetnek, de rosszabb esetben fontos adatok is elveszhetnek. Szakértő csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik a számítógéptermek, szervertermek, adatközpontok és speciális informatikai környezetek precíziós hűtési és légkondicionálási megoldásainak tervezésében, kivitelezésében, karbantartásában és szervizelésében: kérjen tőlünk ajánlatot!

Miért fontos a megfelelő IT hűtés?

A szakképzetlen szem számára egy szerverterem csupán egy csomó egymás mellé helyezett számítógépnek néz ki. Egy vállalat számára azonban az összes létfontosságú információnak és a legkritikusabb folyamatoknak a színtere. A túlzottan magas hőmérséklet a helyiségben kockázatot jelent a benne lévő precíziós eszközök biztonságára és hatékonyságára – ezzel pedig a vállalkozás jövőjére. A számítógépek és szerverek ugyanis alacsony toleranciával rendelkeznek a hőmérséklet és a páratartalom változásaival szemben. Túl nagy szárazságnál az elektrosztatikus kisülés károsíthatja az érzékeny berendezéseket, nagyfokú nedvességnél pedig fennáll a korrózió veszélye.

Erre egy tipikus példa, amikor a Microsoft szervereinek egy részét nem sikerült elegendő mértékben hűteni – ennek eredményeként két weboldala is 16 órán keresztül üzemen kívül volt, és kihatott a felhőalapú tárolási szoftverekre is. A vállalkozások számára ezért a megfelelő ipari hűtéstechnika megléte elsődleges prioritás kell, hogy legyen. A Reynoldsnál korszerű hűtési és klimatizálási módszerek széles skálája elérhető, amelyek napjaink legnagyobb sűrűségű szervereihez is hatékony megoldást kínálnak. Az általunk forgalmazott termékek biztosítják a vállalkozások számára, hogy a szervertermek hőmérséklete az ideális működési értékhatárokon belül maradjanak.

IT hűtés: alkalmasak-e a kereskedelemben kapható klímaberendezések?

A rövid válasz: nem. Bár a komfortklímák képesek kellemes légkört kialakítani a lakásban, irodában vagy üzletekben, egy szerverszoba vagy ipari környezet esetében alkalmatlannak bizonyulnak. Ennek a legfőbb oka az, hogy az adatközpontokban lévő szerverek, számítógépek és egyéb elektronikai eszközök a nap 24 órájában termelik a hőt – ezért a megfelelő szervertermek hőmérséklete hűtésről télen-nyáron gondoskodni kell.

IT hűtés tervezés

A hatékony IT hűtés előnyei:

Műveletek optimalizálása

Ajánlott a szervertermeket precíziós szabályzással a megfelelő hőmérsékleten tartani, miután ez nagymértékben hozzájárul a szerverek optimális működéséhez. A túl magas hőmérséklet miatt bekövetkező negatív hatások, mint a berendezések károsodása, kommunikációs hálózat megszakadása vagy adatvesztés negatívan befolyásolhatja a vállalkozás működését. A megfelelő ipari hűtési technológia (pl. adiabatikus hűtés, direktexpanziós hűtés, telekommunikációs klímahűtés stb.) meghatározásával nagyobb hatékonyságot és teljesítményt biztosíthat cégének.

Leállások csökkentése

Az ideális IT hűtéssel megelőzhetők a különféle meghibásodások okozta leállás. Egyes hardver- és szoftverhibák a számítástechnikai berendezések által termelt túlzott hőmérsékletből erednek, ami miatt nem ritkán javításra van szükség. A szerverhűtési rendszerek azonban védik a készülékeket az effajta problémáktól.

Berendezésvédelem

Következetes és gondos odafigyeléssel megóvhatjuk a szerverteremben található berendezéseket a károsodás magas kockázatától. A megfelelő hűtési rendszer a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy nyomon kövesék a helyiség hőmérsékleti és páratartalmi viszonyait, elkerüljék a hő okozta károkat és megóvják a vállalat és az ügyfelek kritikus adatait. Nem utolsó sorban pedig az precíziós hűtés segít meghosszabbítani a szerverek, számítógépek és elektronikai eszközök élettartamát is.

Idő- és pénzmegtakarítás

Az adatközpontok üzemeltetői a szerverek működésének optimalizálásával, a meghibásodások okainak csökkentésével és a berendezések sérülésvédelmével rengeteg idő és pénz takarítható meg. Az optimális hűtési rendszer telepítésével elkerülhetők a javítások, a hardvercsere és egyéb hűtéshiányból fakadó többletköltségek.

Ipari hűtés a Reynolds csapatától: miért érdemes minket választani?

Teljes körű szolgáltatást nyújtunk

Amennyiben Önnek ipari hűtőrendszerre lenne szüksége, csapatunkra nyugodtan rábízhatja magát: a néhány m2 nagyságú szervertermektől egészen a legnagyobb adatközpontokig vállaljuk IT hűtési berendezések szállítását, tervezését és beüzemelését egészen a kulcsrakész átadásig. Kollégáink között található gépész és villamos szakember is, így teljes körű szolgáltatásunk részeként komplett szervertermi és ipari környezetet tudunk megvalósítani megrendelőink részére.

Megbízható gyártók minőségi termékeivel foglalkozunk

Cégünk hivatalosan dedikált partnerként elsősorban Schneider Electric (korábban Uniflair és APC) termékeket értékesít és javít. Emellett egyéb megbízható márkák hűtőberendezéseit – pl. Atisa, Reventon, MTA, Hiref – is forgalmazzuk, amelyek szintén hosszú élettartammal rendelkeznek. Legyen szó sorhűtő berendezésekről, precíziós klímaszekrényekről, folyadékhűtő berendezésekről, telekom hűtőberendezésekről vagy egyéb rendszerekről, akkor is bizalommal fordulhat hozzánk.

Napi 24 órában állunk ügyfeleink részére

Cégünk egyik alapelve, hogy a hibákat meg kell előzni, nem pedig utólag javítani. Partnereink számára ezért az év 365 napjában rendelkezésre állunk a nap 24 órájában. Többek között munkatársainknak ezen széles gyakorlati tudása biztosítja, hogy az Ön projektje gyorsan, hatékonyan és szakmailag kifogástalanul megvalósulhasson.

Szaktanácsadással szolgálunk ügyfeleinknek

Nem egyszer előfordul, hogy olyan ügyfelek keresnek meg minket, akik nem feltétlenül rendelkeznek az ipari hűtéssel kapcsolatos szaktudással. A legoptimálisabb megoldás érdekében ezért a generálkivitelezőktől kezdve a különféle beruházókig mindenki számára hasznos és átfogó szakmai tanácsadással szolgálunk. Így biztosan mindenki a lehető legjobb ipari hűtési alternatívával gazdagodik céljai eléréséhez. Emellett természetesen a szakmailag hozzáértő partnereinknek is mindig képesek vagyunk valamilyen szakmai újdonságot vagy innovatív megoldást nyújtani.

Márkafüggetlen és márkaszervizként is üzemelünk

Cégünk hivatalosan a Schneider Electric, ATISA és MTA márkájú klímaberendezések szervizelésével is foglalkozik. Szolgáltatásunk köre kiterjed többek között folyadékhűtők, fan-coilok, kímaszekrények, racksori hűtők, technológiai splitklímák és egyéb hűtési rendszerek javítására és karbantartására. Tapasztalt csapatunk folyamatos tréningeken vesz részt szakmai ismereteik minél szélesebb bővítésére, hogy valóban megbízható és hatékony szervizszolgáltatást nyújthassanak ügyfeleinknek.

Az említett gyártók termékeinek szervizelésén túl márkafüggetlen szervizként is működünk. A teljesség igénye nélkül vállalunk állapotfelmérést, klímakarbantartást (szerződéses vagy eseti megbízás alapján is), hibajavítást, szivárgásellenőrzést valamint klímaberendezések szakszerű megsemmisítését, valamint Nemzeti Klímavédelmi Hatósági ügyek intézését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Komplex megoldásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Komplex megoldásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Részletek

Q

Schneider Electric Uniflair