Iroda: +36309426934

0-24 ügyelet: +36302201763

Adatközpont tervezés, adatközpont építés

Az adatközpont tervezés komplex látásmódot és komoly szakmai ismereteket igényel. Szakértő csapatunk személyre szabott megoldásokat kínál, hogy az Ön adatközpontja összhangban legyen vállalkozásának jelenlegi és jövőbeni igényeivel. Adatközpont tervezés, hiteles tanácsadás és projektvezetés a Reynolds Kft. szolgáltatásai között: kérjen tőlünk egyedi ajánlatot!

Adatközpont tervezés, adatközpont építés

Az adatközpont tervezés komplex látásmódot és komoly szakmai ismereteket igényel. Szakértő csapatunk személyre szabott megoldásokat kínál, hogy az Ön adatközpontja összhangban legyen vállalkozásának jelenlegi és jövőbeni igényeivel. Adatközpont tervezés, hiteles tanácsadás és projektvezetés a Reynolds Kft. szolgáltatásai között: kérjen tőlünk egyedi ajánlatot!

Adatközpont tervezés a Reynolds Kft. csapatától: miért érdemes minket választani?

Nagyfokú szakmai tapasztalat adatközpont tervezés terén

Szakértő gárdánk már több száz sikeresen elvégzett projektet kivitelezett karrierje során, amely garancia a minőségre. Ez idő alatt megismertük a szakma legapróbb részleteit és buktatóit is, amelyeket minden új adatközpont tervezés alkalmával kamatoztatunk. Emellett folyamatos továbbképzéseken veszünk részt, hogy még hatékonyabb segítséget nyújthassanak ügyfeleinknek.

Adatközpont tervezés teljes életciklus megközelítéssel

Az adatközpont tervezés szakasza minden befektetésnek az alapja. Ebben összehasonlítjuk a különböző rendszereket, és kiválasztjuk a lehetőségekhez mért legoptimálisabb megoldást. Csapatunk a projekt mindegyik fázisban komplett szakági, valamint általános tervezést is kínál, amelyeknek biztosítjuk a tökéletesen összehangolt integrációt. A hálózati architektúrának alkalmazkodónak kell lennie, és tükröznie kell a vállalkozás digitális növekedését. Az adatközpont tervezés és kivitelezés során optimalizáljuk a folyamatokat, kézben tartjuk a költségeket, és biztosítjuk a maximális funkcionalitást.

Teljeskörű projektmenedzsment

Forgalmazott berendezéseink és szolgáltatásaink első osztályú minőségét projektmenedzsmenttel is támogatjuk. Legyen szó meglévő vagy új ügyfélről, maximális szakmai tudásunkat kínáljuk. Megbízásaink zöme szervertermekben és ipari környezetben valósul meg – az átlagosnál jóval magasabb követelményekre csapatunk nem akadályként, hanem kihívásként tekint.

Adatközpont építés és dokumentáció

Az adatközpont tervezés után vállaljuk a projekt kivitelezési munkálatait is. Kollégáink között köszönthetünk más szakemberek mellett gépész és elektromos specialistákat is. Velük karöltve komplett, személyre szabott és precízen összeszerelt adatközpontot tudunk építeni ügyfeleink számára. A Reynolds adatközpont tervezés és építés szolgáltatásának legfőbb elemei:

 • Precíziós hűtés minden formában (folyadékhűtő, klímaszekrény, InRow, zárt folyosó stb.)
 • Szünetmentes áramellátás (UPS)
 • Elektromágneses árnyékolás (EMC)
 • Energia elosztás (PDU)
 • Rack szekrény, rack sori lezárás
 • Adatkábelezés
 • Moduláris álpadlórendszer
 • Oltó rendszer
 • Komplett gépészeti rendszerek
 • Környezetfelügyelet

A dokumentumok magukban foglalják azokat a feltételeket és adatokat – pl. infrastruktúra megvalósítás, berendezések üzemeltetési és karbantartási kézikönyve -, amelyek elengedhetetlenek az adatközpont működtetéséhez. Kollégáink természetesen biztosítják ügyfeleinknek az összes fontos információt, amelyekkel hatékonyan fenntartható a kiépített rendszer optimális működése.

Innovatív berendezésekkel dolgozunk

Annak érdekében, hogy adatközpontja időtálló legyen, innovatív megoldásokat kínálunk. A telepítésnél a lehetőségekhez mérten mindig a legújabb technológiát alkalmazzuk. Szolgáltatásunk során kizárólag megbízható gyártók modern berendezéseivel dolgozunk, amelyek hosszú élettartammal rendelkeznek, a beszerzési áruk pedig az évek alatt többszörösen megtérülnek.

Az általunk értékesített gépek világszinten a legismertebb piaci szereplők közé tartoznak. Ide sorolható például a Schneider Electric, melynek hivatalos magyarországi partnerei is vagyunk. Termékeik híresek megbízhatóságukról, valamint fejlett IT megoldásaikról, így Ön is nyugodtan tervezhet velük hosszútávra.

Ha energiahatékony adatközpontot tervez kialakítani, cége jelentős összegeket takaríthat meg, mely leginkább az elektromos energiára fordított költségekben mutatkozhat meg, és növeli a beépített eszközök életciklusát. Magas energiafogyasztás és elégtelen hűtés esetén a számítógéprendszerek túlmelegedhetnek, ami elkerülhetetlenül azok károsodásához vezet.  Egy PUE szint mérés (energiahasználati hatékonyság) után nagyobb képet kaphat arról, hogy mennyire energiagazdaságos az alkalmazott technológia, és így mennyi költséget takaríthat meg valójában.

Világos, következetes kommunikáció

Adatközpont kiépítési szolgáltatásainkat maximálisan az Ön preferenciái szerint alakítjuk. Ezért rendszeresen tartjuk a kapcsolatot ügyfeleinkkel, és átláthatóvá tesszük a tervezési és telepítési folyamatokat.

nagyméretű adatközpont tervezés

Hatékony és gyors átállás

Minden általunk véghez vitt adatközpont telepítés időben és költségkereteken belül történik – ez biztosítja, hogy az Ön vállalkozása zökkenőmentesen lépjen át az új szerverekre, amivel csökkennek a napi üzleti szolgáltatásaival kapcsolatos kockázatok.

Napi 24 órában állunk ügyfeleink részére az év 365 napjában

A Reynolds Kft. a projekt végeztével sem hagyja magára ügyfeleit. Az adatközpont kivitelezése után ugyanis az infrastruktúra további szolgáltatásokat is igényel az üzembiztos működéshez. Miután a telepített rendszer rendeltetése prioritást jelent a felhasználó számára, így elengedhetetlen annak folyamatos és szakszerű karbantartása. Ügyfeleink nyugalma érdekében 0-24 órás ügyeletet biztosítunk, és az év 365 napján rendelkezésre állunk.

Szerverszoba telepítés

A zökkenőmentes és hatékony telepítési folyamat garantálása érdekében erősen ajánlott egy vállalkozásnak szakértői támogatást igénybe vennie adatközpontjának kivitelezése során. A Reynolds Kft. csapata lefedi a kivitelezés minden aspektusát. A folyamat során számos tényezőt kell figyelembe venni – tapasztalt munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy az Ön vállalkozása a legjobb irányban haladhasson.

Az adatközpont túlhevülésének elkerülése értekében csapatunk komplex IT hűtési megoldásokat alkalmaz, emellett hardver (pl. kábelkezelés) és szoftver (pl. környezetfelügyeleti rendszer (EMS)) telepítésével is támogatja vállalkozását.

Miután sikeresen telepítettünk cégének új innovatív adatközpontját, megfizethető karbantartási szolgáltatásokat is kínálunk. Adatközpont építés szolgáltatáscsomagunkat az Ön igényeire szabjuk, hogy hatékony, hosszútávú befektetést kínálhassunk.

Biztosítjuk, hogy infrastruktúrája energiagazdaságosan és optimális kapacitással működjön.

Adatközpontok és szerverszobák telepítésének legnagyobb előnyei

Védi a vállalati működéshez szükséges kritikus adatokat

Az adatközpont telepítése után hatékony védelmi rendszer szükséges – ezek ugyanis csökkentik annak kockázatát, hogy a felmerülő problémák a szerverek nem tervezett leállását okozzák. A négy kritikus biztonsági funkció, amelyet minden szerverpark és szerverszoba telepítéséhez alkalmazni kell:

 • Fizikai biztonság: behatolásjelző és beléptető rendszerek.
 • Tűzoltó rendszer: létfontosságú, hogy megvédje adatközpontját bármilyen tűz ellen. Így biztosíthatja, hogy a szerverparkban tárolt összes céges adat és információ biztonságban maradjon.
 • Szünetmentes tápegység (UPS): az áramkimaradás nem tervezett leálláshoz, és így adatvesztéshez vezethet. Ezért a tartalék tápellátási rendszerek megléte elengedhetetlen az szerverparkok folyamatos működéséhez.
 • Környezetfelügyeleti rendszerek: korai figyelmeztető és riasztási rendszerek.
adatközpont tervezés precíziós hűtéssel

Fokozott biztonság

Egy szerverpark biztonsága alapvető fontosságú, mivel meg kell védeni a cég adatait a külső fenyegetésektől, pl. a kibertámadásoktól és a kisebb-nagyobb belső problémáktól. Magas fizikai és kiberbiztonsági szabványok szükségesek, hogy csökkentsék az adatközpontot negatívan érintő kockázatokat. Ha Ön egy folytonossági tervet szeretne kidolgozni, esetleg vállalkozása ellenálló képességének javítását célzó hiányelemzést fontolgat, forduljon bizalommal szakképzett tervezőmérnökeinkhez!

Hatékony energiagazdálkodás

Adatközpont telepítési szolgáltatásunk keretében egy olyan energiahatékony rendszert hozunk létre, amely az Ön vállalkozása számára egyszerre költségkímélő és hasznos. Ez megában foglalja a adatközponton belüli kritikus rendszerek energiagazdálkodását, mint a szünetmentes tápegységeket (UPS) és a precíziós hűtést.

Adatközpont építés: gyakran ismételt kérdések

Milyen követelményeknek kell megfelelni egy adatközpont kiépítése során?

Adatközpont építési szolgáltatásnál három fő összetevőt kell mindenképp megvizsgálni:

Magas szintű rendelkezésre állás – mindig olyan adatközpontok kialakítására törekszünk, amelyek képesek folyamatos működést biztosítani vállalkozása számára. Az általunk tervezett és telepített adatközpontok olyan informatikai és szerkezeti infrastruktúra-támogatással rendelkeznek, amelyek minimalizálják a rendszerhibákat és az állásidőt.

Rugalmasság – egy szerverparknak rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy az új szolgáltatások bővüléséhez a lehető legkevesebb módosításokkal tudjon alkalmazkodni.

Egyszerűség – minél egyszerűbb a működése egy adatközpontnak, annál jobban lehet kezelni a meghibásodásokat, csökkenteni a telepítési költségeket, zökkenőmentesen felügyelni a berendezéseket és beütemezni a karbantartást.

Mik szükségesek egy adatközpont kiépítéséhez?
 • IT eszközök, pl. szerverek
 • Rack szekrények
 • Hűtés
 • Tűzvédelmi rendszerek
 • Szünetmentes tápellátás
 • Vészüzemi áramellátás pl. aggregát
 • Adathalász védelmi rendszer pl. EMC (elektromágneses árnyékolás)
 • Beléptető rendszer
 • Környezetfelügyeleti rendszer stb.

A Reynoldsnál csapatunk minden adatközpontot a vállalkozás igényeihez szabunk. Áttekintjük az egyedi preferenciákat és pontosan meghatározzuk, mire van szükség a cég már meglévő adatközpontjából és IT-támogatási infrastruktúrájából.

Mennyire lesz energiahatékony az adatközpont?

Az adatközpont megtervezése során célunk, hogy az Ön vállalkozásának a legkevesebb energiafogyasztással kelljen kalkulálnia. Más szóval mindig egy konstruktív környezet kialakítására törekszünk alacsony energiafelhasználási hatékonysággal (PUE).

Hogyan lehet megakadályozni, hogy az adatközpont túlmelegedjen?

Kínálatunkban különféle precíziós szervertermi hűtőrendszerek is megtalálhatók, amelyekkel megakadályozhatjuk az adatközpont túlmelegedését és meghibásodását. A Schneider Electric márka híres magas színvonalú hűtőberendezéseiről, emellett minőségi Hiref, Atisa, MTA és Reventon termékeket is forgalmazunk. Kínálatunkban minden géptípus rendelkezésre áll, ami egy komplett adatközpont hűtéséhez szükséges.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tanácsadástól tervezésen és kivitelezésen át a karbantartásig: kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tanácsadástól tervezésen és kivitelezésen át a karbantartásig: kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Részletek

Q

Schneider Electric Uniflair