hírek

Termoventilátor: hatékony fűtés és/vagy hűtés, valamint szellőzés

A fűtésrendszerek a mindennapok szerves részét képezik az ipari, technológiai, vagy akár mezőgazdasághoz és állattartásh

Ventilátorok

A fűtésrendszerek a mindennapok szerves részét képezik az ipari, technológiai, vagy akár mezőgazdasághoz és állattartáshoz használt létesítményekben. A Reynolds Kft. kínálatában különböző belmagasságú terek gazdaságos fűtésére és szellőztetésére is alkalmas termoventilátor típusok is elérhetők, melyek a piacon kapható készülékek legmagasabb színvonalát képviselik. 

Mi az a termoventilátor?

A termoventilátor, vagy más néven hősugárzó, egy olyan eszköz, amely melegvizet használ a levegő felmelegítésére, majd ezt a hőt egy ventilátor segítségével eloszlatja a helyiségben. A berendezést elsősorban szellőztetésre valamint fűtésre használják, egyes típusok azonban akár hűtésre is alkalmasak.

Előnyök

  • Gyors felmelegítés: A termoventilátorok nagyon gyorsan felmelegítik a levegőt, mivel a ventilátor gyakorlatilag azonnal eloszlatja a fűtőelem által termelt hőt.
  • Könnyű telepíthetőség: ezen berendezések egyszerűen beépíthetők a kívánt helyre, így ott használhatók, ahol éppen szükség van rájuk.
  • Állítható hőmérséklet és funkcionalitás: Sok termoventilátor rendelkezik  szabályozható termosztáttal és különböző hőmérséklet-beállítási lehetőségekkel, így a kívánt értékre állítható a hőmérséklet.
  • Tartósság: napjaink modern készülékei igen strapabíró anyagokból és burkolattal (pl. expandált polipropilén vagy gold exopy bevonat) készülnek és úgy tervezték őket, hogy ellenáljanak az agresszív környezeti hatásoknak is. Nem okoz bennük kárt a por vagy a nedves környezet, de akár a savas vagy ammóniás levegő sem árt nekik.
gazdaságos ipari termo ventilátor

Milyen szempontok alapján válasszunk berendezést?

A termoventilátor kiválasztásakor több szempontot érdemes figyelembe venni, hogy a legmegfelelőbb eszközt válasszuk ki otthonunk vagy vállalkozásunk igényeinkhez és a klimatizálásra szánt környezethez:

1. Fűtési teljesítmény

  • Teljesítmény (Watt): a fűtési teljesítmény az egyik legfontosabb szempont, amikor ipari vagy technológiai  környezetbe keresünk készüléket. 

2. Szabályozhatóság és kényelem

  • Termosztát: a beépített termosztát lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet pontos beállítását, aminek köszönhetően energiát takaríthatunk meg.
  • Időzítő: az időzítő funkció hasznos lehet, ha előre be akarjuk állítani a fűtési időtartamot.
  • Fűtési fokozatok: olyan modell mellett érdemes dönteni, amely több fűtési fokozattal rendelkezik, hogy igény szerint szabályozhassuk a hőmérsékletet.
  • Távirányító: a távirányítóval könnyedén és kényelmesen szabályozható a készülék működése anélkül, hogy manuálisan kellene azt működtetni. 

3. Zajszint

  • Ventilátor zajszintje: a termoventilátorok zajosak lehetnek, különösen éjszaka vagy csendes helyiségekben. Ellenőrizzük a gyártó által megadott zajszintet (dB-ben), és válasszunk halkabb modellt, ha ez szempont.

4. Energiahatékonyság

  • Energiafogyasztás: olyan készüléket válasszunk, amely hatékonyan használja fel az általa fogyasztott energiát. Az energiatakarékos modellekkel ugyanis hosszú távon pénzt takaríthatunk meg.
  • ECO mód: néhány készülék rendelkezik energiahatékony üzemmóddal is, amely automatikusan csökkenti a fogyasztást, amikor a kívánt hőmérsékletet eléri.

Prémium termoventilátor berendezések

Az elmúlt pár évben a termoventilátorok olyan mértékben alakultak át, hogy manapság igen modern megoldásnak számítanak. Cégünk. kínálatában számos termoventilátor típus megvásárolható a legmagasabb szakmai tartalommal, amelyek a legkülönfélébb fűtési elvárásokat is kielégítik. A széles teljesítmény tartomány lehetővé teszi, hogy a használatukkal kisebb terek és nagyméretű létesítmények fűtése és/vagy hűtése, valamint  szellőzés szabályozása problémamentesen megoldható.

Egyes típusok ellenálló és könnyű EPS burkolattal vannak ellátva, míg mások – például a Reventon termoventilátor Farmer családjába tartozó készülékei - ammónia álló kialakítással rendelkeznek. Utóbbiak még a rozsdamentes és a saválló változatoknál is nagyobb védelmet és strapabírást garantálnak. Ennek köszönhetően a lengyel gyártó berendezéseit előszeretettel alkalmazzák az olyan speciális igényeket támasztó iparágakban is, mint például az állattartás-tenyésztés. 

A külön rétegződésgátló termoventilátor a nagyobb belmagasságú terekhez használatos, hogy megelőzhető legyen a felszálló meleg levegő okozta túlfűtés az ebből származó veszteség. Emellett komplett termoventilátor szettek is elérhetők kínálatunkban állítható szerelő kerettel és vezérlő termosztáttal.

rétegződésgátló termoventilátor

Termoventilátor a Reynolds Kft. forgalmazásában

Megbízható és felkészült csapattal dolgozunk

Cégünk 2011-ben alakult, hogy szolgáltatásaival kielégítse egy igen speciális piac minden igényét. Ehhez szerteágazó szaktudásunkra és több, mint évtizedes tapasztalatunkra támaszkodunk, emellett folyamatosan bővítjük ismereteinket az új technológiákkal és berendezésekkel kapcsolatban. Csaknem 250 sikeres projekttel a hátunk mögött magabiztosan kijelenthetjük, hogy bármilyen megbízást zökkenőmentesen teljesítünk. Az általunk forgalmazott minőségi berendezések kifogástalan működésére pedig hosszú évek múltán is lehet számítani.

Igény szerint szakmai tanácsadással is szolgálunk

A hatékony és gazdaságos fűtéshez elengedhetetlen az optimális termo ventilátor készülék kiválasztása. Más megoldást kell ugyanis alkalmazni a logisztikai-, kereskedelmi-, szolgáltatói-, mezőgazdasági és állattartási-tenyésztési szektor résztvevőinek. Ezért ügyfeleink számára előzetes szakmai tanácsadással is szolgálunk az ideális termoventilátor típust és technológiát illetően, hogy a legjobb alternatívát tudjuk kínálni a felmerülő fűtési igényekre. Amikor ipari termoventilátor berendezésről beszélünk, szakértő csapatunkra minden körülmények között számíthat.

Komplex szolgáltatási paletta

A Reynolds Kft. nem csupán termoventilátor értékesítéssel foglalkozik. Fennállásunk óta folyamatosan bővítjük szolgáltatási palettánkat, hogy teljeskörűen lefedhessük a piaci igényeket. Az ipari hűtési-fűtési, technológiai vagy IT hűtési berendezések forgalmazása mellett tevékenységünkkel hatékonyan igyekszünk támogatni ezen gyártmányokat. 

Partnereinket még a beruházások előtt a már említett szakmai tanácsadással, továbbá előzetes állapotfelméréssel, tervezéssel és projektvezetéssel is segítjük. Igény esetén pedig a komplett kivitelezést is megvalósítjuk, legyen szó adatközpont tervezésről, EMC elektromágneses árnyékolásról, moduláris álpadló rendszerről vagy környezetfelügyeletről. Mindemellett teljeskörű szervizt is biztosítunk a tőlünk vásárolt készülékekhez, amely magában foglalja azok karbantartását és az esetleges hibajavításokat.

Konkrét kérdése lenne valamelyik termékünkről, vagy további információra lenne szüksége? Szívesen segítünk Önnek!

híreink

További bejegyzéseink

Az utóbbi évek során felmerült piaci igényekre reagálva úgy alakítottuk át cégünket, hogy adatközpontok és szervertermek hűtésén kívül képesek vagyunk közvetlen gyártói kapcsolatokon keresztül komplex szervertermi infrastruktúrák beszállítására.

hírek